Zoekwoorden onderzoek

Een zoekwoordenonderzoek (ook wel zoektermonderzoek genoemd) wordt gebruikt en ingezet om te kijken naar woorden die overeenkomen met zoekopdrachten die mensen in zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing typen. Door een overzicht te hebben van zoekwoorden en zoektermen heb je dus een beter beeld van hoe je je content moet schrijven.
Het onderzoek is dan ook enorm belangrijk om uit te voeren voordat er allerlei marketingstrategieën en plannen worden opgezet. Je moet als bedrijf namelijk weten welke koers je wilt varen en het doen van dit onderzoek is daar een groot onderdeel van.

 


Start een project

Zoekwoorden onderzoek uitgelegd

Tijdens het zoekwoorden onderzoek kijken wij naar een verschillend aantal factoren die gaan bepalen welke woorden er uiteindelijk gekozen worden. We kijken namelijk naar een opsomming van:

  • Thema's en onderwerpen bestuderen op de website;
  • Kijken naar het gebruik van zoektermen op websites van concurrenten;
  • Zoekwoordsuggesties verkrijgen via verschillende tools;
  • Het verzamelen van geschikte data;
  • De zoekintenties van de bezoeker;
  • En als laatste een strategiebepaling vormen.

Door een combinatie van deze factoren kunnen wij aan het einde van het onderzoek concluderen waar jouw doelgroep op zoekt en hoe jij ze dus beter kan targeten met de juiste zoekwoorden. De resultaten uit het zoekwoordenonderzoek kunnen zowel organisch als betaald, bijvoorbeeld via Google Ads, ingezet worden.

 

Zoekwoorden onderzoek uitbesteden

Wil jij de vindbaarheid van je bedrijf ook vergroten? Iedereen wilt natuurlijk bovenaan in de zoekmachines staan, maar hoe bereik je zoiets? Door nauwkeurig te werk te gaan met SEO onderdelen zoals een zoekwoordenonderzoek en het toepassen van de resultaten uit zo'n onderzoek bereik je al snel hogere resultaten op de SERP (search engine results page).

We willen onszelf natuurlijk niet de hemel in prijzen, maar wij zijn uiteraard overtuigd van onze kwaliteit omtrent SEO. Besteed daarom je SEO vraagstukken uit aan onze experts zodat jij je kan richten op het ondernemen. Heb je andere vragen over SEO of wil je advies over iets? Neem hier dan gerust contact met ons op.

Merkenbureau Van Asselt

Merkenbureau Van Asselt combineert een hoge mate van kwaliteit van dienstverlening met een lage prijsstelling. De heren van Merkenbureau van Asselt hebben ons gevraagd om deze filosofie door te voeren in een nieuwe website.

Adviesopmaat

De eigenaar van Adviesopmaat heeft ons gevraagd om een platform te ontwikkelen waarin het voor bezoekers makkelijk wordt om onafhankelijk advies te krijgen over een ruim bestand aan diensten in combinatie met een contactformulier.