Zoekwoorden onderzoek

Een zoekwoordenonderzoek (ook wel zoektermonderzoek genoemd) wordt gebruikt en ingezet om te kijken naar woorden die overeenkomen met zoekopdrachten die mensen in zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing typen. Door een overzicht te hebben van zoekwoorden en zoektermen heb je dus een beter beeld van hoe je je content moet schrijven.
Het onderzoek is dan ook enorm belangrijk om uit te voeren voordat er allerlei marketingstrategieën en plannen worden opgezet. Je moet als bedrijf namelijk weten welke koers je wilt varen en het doen van dit onderzoek is daar een groot onderdeel van.

 


Start een project

Zoekwoorden onderzoek uitgelegd

Tijdens het zoekwoorden onderzoek kijken wij naar een verschillend aantal factoren die gaan bepalen welke woorden er uiteindelijk gekozen worden. We kijken namelijk naar een opsomming van:

  • Thema's en onderwerpen bestuderen op de website;
  • Kijken naar het gebruik van zoektermen op websites van concurrenten;
  • Zoekwoordsuggesties verkrijgen via verschillende tools;
  • Het verzamelen van geschikte data;
  • De zoekintenties van de bezoeker;
  • En als laatste een strategiebepaling vormen.

Door een combinatie van deze factoren kunnen wij aan het einde van het onderzoek concluderen waar jouw doelgroep op zoekt en hoe jij ze dus beter kan targeten met de juiste zoekwoorden. De resultaten uit het zoekwoordenonderzoek kunnen zowel organisch als betaald, bijvoorbeeld via Google Ads, ingezet worden.

 

Zoekwoorden onderzoek uitbesteden

Wil jij de vindbaarheid van je bedrijf ook vergroten? Iedereen wilt natuurlijk bovenaan in de zoekmachines staan, maar hoe bereik je zoiets? Door nauwkeurig te werk te gaan met SEO onderdelen zoals een zoekwoordenonderzoek en het toepassen van de resultaten uit zo'n onderzoek bereik je al snel hogere resultaten op de SERP (search engine results page).

We willen onszelf natuurlijk niet de hemel in prijzen, maar wij zijn uiteraard overtuigd van onze kwaliteit omtrent SEO. Besteed daarom je SEO vraagstukken uit aan onze experts zodat jij je kan richten op het ondernemen. Heb je andere vragen over SEO of wil je advies over iets? Neem hier dan gerust contact met ons op.

Flamingo Beer

Flamingo Beer is een biermerk dat wordt gebrouwen op het prachtige eiland Bonaire. Jointly Heroes kreeg de opdracht om drukwerk zoals bierviltjes, bestickering, beachflags en drankkaarten te ontwerpen en op te sturen naar Bonaire.

M&N Bestratingen

M&N Bestratingen zet zich al jarenlang in om met hun expertise overal en altijd kwaliteit te leveren wat betreft het aanleggen van alle soorten bestratingen. Zij hebben ons gevraagd om hun website te vernieuwen en optimaliseren.